dimarts, 23 d’octubre del 2012

The Machine is Us/ing Us



HOLA BLOGGERS!


Hem trobat un video molt interessant de Michael Wesch (professor d'Antropologia Cultural a Kansas State University), aquest ens ensenya la quantitat de coses que pot arribar a fer un ordinador.


Comença amb l'escriptura en paper, i fa una transició fins a l'hipertext, també mostra el pas de l'HTML al XML, i finalment arriba a la web 2.0, on els vincles no només uneixen textos o idees, sinó que uneixen persones.


Si nosaltres comparem el moment en que escrivim a mà o quan escrivim a través d'un ordinador ens n'adonem que és molt més fàcil amb la màquina. A mà en el moment que t'equivoques ho has d'esborrar tot amb la goma o bé hi has de posar Tipp-Ex, i acabes embrutant tota la pàgina i malmetent l'estètica, o bé has de començar de nou. En el cas d'un ordinador tot això és molt diferent, tu pots esborrar l'error sense cap problema, pots posar paraules amb negreta/cursiva/subratllada sense cap mena de complicació, simplement tocant una tecla. Fa 70 anys això era inimaginable!L'ordinador té el seu propi llenguatge (HTML/XML), indesxifrable per un humà sense coneixements sobre el tema.


Amb això podem observar la gran revolució de les màquines d'avui en dia, ara pots fer tot tipus de coses amb un simple clic. Nosaltres li donem una petita informació a l'ordinador i aquesta ens busca tot allò relacionat amb el nostre interès.


Aquí us deixem el vídeo de Michael Wesch titulat: The Machine is Us/ing Us, que significa "La màquina som nosaltres/ La màquina ens utilitza".


2 comentaris:

  1. Estic totalment d'acord que amb les noves tecnoogies tothom té molt més fàcil poder-se expressar per escrit pots escollir el tipus de lletra que més t'agrada, esborrar, tornar a escriure i fins i tot corregir les errades ortogràfiques. Si pensem que no fa massa anys a qui volia escriure li feien fer classes de caligrafia i a més a més estudiar una densa i gens engrescadora ortografia.
    Però, els que tenim ja uns certs anys de quan en quan trobem a faltar la personalitat i la indentitat pròpia dels escrits a mà. Un text manuscrit sempre et dóna moltes més pistes de com és el perfil del seu autor. En canvi, les màquines ho han homogeneitzat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gàcies per aportar la teva opinió Joan!
      Doncs sí, en relativament pocs anys ha canviat molt el món de la informació i la comunicació. Avui en dia ja és difícil veure un text escrit a mà, però s'ha de veure la part positiva, tal i com has dit en un principi, amb les noves tecnologies tot és molt més fàcil.
      Salut!

      Elimina