divendres, 28 de setembre del 2012

Les noves tecnologies


La informació i la comunicació són els punts forts en els debats tecnològics de l'actualitat, ja que els avenços tècnics han millorat a escala mundial i d'aquesta manera podem rebre dades d'arreu del món al mateix temps que comunicar-nos. Això ho podem fer a través d'un ordinador via Internet, un telèfon mòbil o tota mena de maquinària preparada per la comunicació i informació.

Sempre és més atractiu el fet de trobar-te amb un text dinàmic i interactiu en el qual pots anar trobant enllaços (vídeos, imatges, sons...) a mesura que transcorre la informació, que no pas unes fotocòpies de 50 pàgines amb lletra del número 8, sense color ni cap mena d'animació, cosa que fa la lectura més pesada.


Per portar a terme aquest intercanvi tenim al nostre abast algunes pàgines web o xarxes socials com Facebook, Twitter, Skype, diaris on-line, blogs, Wikipedia, etc. Totes aquestes fonts d'informació i comunicació no són 100% fiables. No heu pensat mai que hi poden haver centenars d'usuaris falsos a les xarxes socials, així com també informació errònia o manipulada? Creieu que us mostreu tal i com sou? O us mostreu tal i com voleu aparentar ser? Us heu plantejat la quantitat de gent que pot accedir a la vostra informació per les xarxes socials? A continuació us adjuntem un vídeo per tal que veieu els riscos que comporta.

S'ha de dir que moltes d'aquestes màquines poden arribar a crear addicció. Avui en dia, és molt usual veure a gent al carrer amb el mòbil enganxat a la mà o bé estar fins altes hores de la matinada utilitzant l'ordinador... Si tot continua igual això arribarà a més, fins que la informació ja no es transmeti via oral, sinó a través de màquines. No comences a notar com ha canviat en poc temps la comunicació amb el teu entorn? No comences a tenir una addicció?



4 comentaris:

  1. Hola noies, he llegit aquesta entrada del vostre blog i m’ha semblat interessant, jo, personalment, tinc facebook i twitter, mai accepto ningú que no conegui, però he sentit casos d’amigues o conegudes que em diuen que l’altre dia van agregar un noi que no coneixen de res, jo no ho trobo normal per el mateix motiu que dieu vosaltres, mai pots saber 100% segur de qui hi ha a l’altra banda de l’ordinador. Cada dia es donen més casos de nois/es que han tingut problemes per culpa de la comunicació via Internet, tot això ho hem de canviar, no pot anar a més! Hem d’explicar-los-hi a totes les generacions que venen el perill que pot tenir Internet!

    Respecte la adicció també estic totalment d’acord degut a que últimament quan quedo amb les amigues observo que es passen hores enganxades al mòbil i sense comunicar-se oralment amb la resta del grup, a vegades jo també ho faig... i sincerament trobo que això no es bo i que en un futur pot ser encara pitjor, ens hauríem de començar a controlar amb aquest tema!

    PD: el vídeo m’ha deixat de pedra!

    ResponElimina
  2. Anna, ens ha agradat molt el teu comentari, el vídeo és un reflex de tota la informació que arribem a posar en pàgines públiques! Realment fa posar la pell de gallina tots aquests temes!
    Esperem que els hi puguis dir a les teves amigues que no han d'acceptar qualsevol desconegut, que això pot ser més perillós!
    Ah! i intenta no estar tant enganxada al mòbil!

    ResponElimina
  3. Bon dia bloggeres! Doncs jo també m'ho he llegit i ho he trobat escrit en un estil amè i distret, per la qual cosa no ho he deixat a la meitat!
    És cert, que necessitem trobar-nos connectats a la xarxa si volem estar al dia del que passa, però cal anar amb compte i saber parar quan toca!

    Un petó i endavant!
    PD: perelló on fire!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Tintin Sense Milú, gràcies per les floretes que ens tires, ho intentem fer de manera amena per que la gent s'ho llegeixi i ens comenti, si ho fessis abirrit la gent passaria de llegir-ho tot i el nostre esforç i treball no serviria de res...
      I sobre el segon comentari tens tota la raó, hem d'estar connectats a la xarxa però sempre amb moderació i precaució.

      Gràcies i fins la pròxima, esperem veure't més sovint per aquí.

      Elimina